martine.
nitten år. trondheim.
foto, skriblerier.

currently

er for øyeblikket i vakre nepal, første stopp av totalt fire land. trives her. elsker himlaya.  
her blir det trolig stille en stund, men følg meg på instagram, @martineol, for å se bilder underveis. 
 

jaipur
// 2015 // tilbakeblikk før jeg snart drar ut og reiser igjen

fantastisk hotell/resort i india, nydelig mat, yoga ved soloppgang, stille og rolig, med utsikt mot åkrene. behagelig? ja. men det var ikke her jeg opplevde landet, menneskene som lever her. jeg så de ikke engang. da jeg satt på toget og en vifte falt ned i fanget på meg, da en inder med tennissokker i dressko diskuterte meditasjon med oss, da opplevde jeg india. ikke på resort med myke puter.

river
//2015 // tilbakeblikk før jeg snart drar ut og reiser igjen

ganges, kanskje litt annerledes enn sånn de fleste er vant til å se elva - med masse mennesker (både døde og levende) og søppel. men her, så langt nord som i rishikesh, hoppa jeg uti, riktignok med redningsvest og en båt i nærheten, og fløt med strømmen. 

past // future

 

 

fra sommeren i fjor, som var noe mer innholdsrik enn den blir i år. den eneste planen jeg har er pstereo-festivalen, noe som ganske sikkert blir supert. ellers blir det for det meste jobbing og planlegging av backpakking i asia! oh yes, det har vært en diffus tanke lenge, men nå har jeg fått med meg en turkompis og pekt ut destinasjoner. egentlig var afrika en del av denne tanken jeg har hatt så lenge, men man kan ikke oppleve hele verden på en gang - herregud, jeg er bare nitten år. rått blir det nok uansett, vi snakker blant annet trekking med himalaya i bakgrunnen, studio ghibli-museum, kanskje varmluftsballong, kanskje rafting. mye er fortsatt ikke bestemt, og skal ikke nødvendigvis bestemmes på forhånd heller. fotografen og eventyreren i meg gleder seg i allefall vilt.

.irland, som faktisk er en stund siden nå, det har gått så fort og her har det vært litt dødt. men snart er videregående over, heldigvis. 

irelandjeg har vært ute å reist, i irland, på klassetur vel og merke. jeg fikk til tross for dette oppdage deler av både hovedstaden og en mindre by kalt waterford. irland er veldig fint. dessuten hadde de american apparel pluss flere kule vintagebutikker - med andre ord ingen billig tur... den syttende var det st. patrick´s day; hele byen var grønn og vi fikk gå i parade, tilnærmet lik nasjonaldagen her, sett bort i fra at jeg følte meg utrolig fremmed og ble til dels stirret ihjel. nå er det påskeferie og jeg skal bruke den fornuftig; slappe av på hytta med mengder av sjokolade og bøker. god påske!


temple


sikhtempel i new dehli. det nærmer seg ett år siden jeg var der, noe som virker helt absurd.

?
 

gode ord fra india. 

amber fortdet begynner å bli en god stund siden jeg var i india, men jeg føler at jeg ikke har fått vist alt enda. dette er amber fort i byen jaipur. definitivt et av de fineste stedene jeg har vært. gammelt, stort, vakkert. et fort med en borg rundt som beskyttelse, kan minne litt om den kinesiske mur. ikke bare var fortet storslått utenpå - inni var det blant annet en utrolig vakker speilsal der tusenvis av små speil- og glassbiter var satt sammen til et kunstverk. bare se: 

haridwar
mer av india. 

beatles ashram


sannsyligvis det kuleste stedet noen sinne. det som i dag bare er ruiner fylt med grafitti, var en gang var bosted for the beatles. 

moské
noe av det første vi gjorde på turen var å besøke denne moskeen i dehli. jeg tok bilder av det vakre bygget, inderne tok bilder av meg... de samlet seg i en flokk rundt oss, var utrolig fascinerte og blitzet i vei. føltes rart, men kan si at jeg ble veldig vant til det etter hvert.

this is india

små glimt gjennom bussvinduet. kuene er overalt (selv inne i minibankene...), lastebilene er pyntet og malt i all verdens farger, trafikken gjør en gal. og inderne er interesserte når en flokk med vestlige turister kjører forbi. jeg, mamma, tante og søskenbarnet mitt reiste nemlig på en organisert tur med reiseleder og ti andre nordmenn. på forhånd var jeg litt skeptisk til en slik organisert reise, men det viste seg å være veldig betryggende i et så annerledes og kaotisk land. dessuten er jeg sikker på at jeg ikke hadde opplevd halvparten av alt det fantastiske jeg var med på om jeg hadde reist på egenhånd.

namastejeg er tilbake etter en fantastisk tur i india, en reise med vanvittig mange inntrykk og opplevelser som vil bli vanskelig å gjenfortelle. jeg har i allefall vanvittig mange bilder. men hvor skal jeg begynne? her er en liten notat jeg skrev på bussturen til byen jaipur.

12. april 11:46
føler at jeg ser india litt fra utsiden. står utenfor og ser, og får bare med meg en brøkdel. folk som passerer, dagliglivet deres vet jeg ingenting om. rask blikkontakt, et sterkt og intenst blikk. og det er alt. jeg sitter i en buss og ser på verdenen her utenfra. lærer og opplever mye, får en haug med inntrykk, en smak av både fantastisk mat og tradisjoner. men det er en uungåelig distanse.  

osloforrige helg tilbrakte jeg med kjæresten i oslo, og fikk tidenes beste konsertopplevelse med royal blood og nelson can på rockefeller. vi hadde ikke mye tid utenom konserten, men utnyttet den tiden vi hadde til å vandre rundt i både vårsol og snøstorm, med middag på døgnvill og frokost på villa paradiso. fineste helga på lenge.

musei capitolini

altså, for et sted.

anzio

en times togtur unna roma ligger havnebyen anzio. det var fint å ha en dag fri for shopping og sightseeing og turister, bare ligge på stranden og høre på bølgene.

praguebilder fra praha i fjor sommer, pluss en råfin sang med passende tittel. hør den, men se også denne ekstra fine live-versjonen. nå er det ikke lenge til jeg igjen er titusen meter opp i luften på vei mot, det jeg er ganske sikker på at er en like fantastisk by. 

stckhlm//2012

crashed outcatching fire var så sjukt bra, det er snart helg og livet er relativt fint. likevel kjenner jeg det langt inne i ryggmargen når jeg ser på bilder fra praha, hove og 1001 andre fine sommerminner. jeg vil tilbake. jeg vil ta båt langs elva i praha, fotografere svaner og utallige flotte bygninger. samtidig vil jeg leve i nuet, ikke bare drømme om hvor bra sommeren var og hvordan neste blir, men faktisk gjøre det beste ut av det som er akkurat nå.

flashbacks

 
//prague, july

cathedral

litt mer praha. vi var i en svær katedral og så på utallige glassvindu, det var sjuke detaljer overalt og flere brudepar som skulle ta bryllupsbilder. vi gikk omtrent 287 smale, bratte og svimlende trappetrinn og fikk en insane utsikt over så og si hele byen. enda en gang.

 

prague day 2

det sies at man kan ikke forlate praha uten å ha gått over karlsbroen, så det startet vi dag to med. vi dro rett etter frokost for å slippe unna den "verste" turistflommen. det funket overhodet ikke. fint var det uansett, med sola i nakken og gatekunstnere av forskjellige slag langs hele broen.så spoler vi over shopping, lunsj og middag på hard rock cafe og går rett til utsiktstårnet på Old City Square. På utsiden står det alltid 37254 turister og noen høylytte turistguider som forteller om den astronomiske klokken som det visstnok er noe spesielt med, men som den sløve historikeren/turisten jeg er så kan jeg null niks nada om den. uansett, to meter inne i dette tårnet måtte vi stoppe og se opp. der var et sjukt tak som du ser en brøkdel av over. mosaikk - titusen, nei, hundretusen bittersmå glassbiter (?) satt sammen som et bilde.

men i toppen av tårnet ventet et minst like spektakulært kunstverk, en fantastisk utsikt ingen av under bildene kan beskrive fullstendig. jeg skal alltid fotografere alt, men noen ganger må man skru av kameraet og bare se. ja, se på de utallige røde hustakene, yret av mennsker på bakken, og solen som var i ferd med å forsvinne bak st. vitus katedralen samtidig som tre fly fløy forbi i hver sin retning. himla fint.
prague

praha er mye; overfylt av turister, et bra shoppingsted, full av små søte butikker og en by med masse kultur og histore. men fremfor alt er det en helt utrolig vakker by. jeg tilbringte fire dager der sammen med mamma og vi gjorde utrolig mye. jeg har 800 bilder som jeg vil vise, det klør i fingrene. her er første dag aka syttende juli.etter å ha sjekket inn på hotellet, vandret vi litt rundt og fant tilfeldigvis en restaurant jeg hadde lest om på nettet. der spiste vi en god middag pluss en enda bedre dessert, sammen med hjemmelaget iste (som så bedre ut enn den smakte). vi satt ute i varmen og så på folkehavet rundt, selv om det var inne i restauranten det var virkelig fint. etter vi hadde vært innom topshop (der jeg fikk med meg tre fine ting) sto solen allerede lavt på himmelen, over parken som var utsikten vår fra hotellet. vi vandret litt langs elva og så på de titalls turistbåtene som kjørte forbi. men selv om dagen nesten var omme og bena skreik etter hvile, så var lufta varm, trikkene og bilene høylytte og folkemengden like stor.  praha var nesten like fin i nattemørket som i dagslys. for det var ikke mørkt, nei, broene og båtene og bygningene lyste opp selv den mørkeste tiden av døgnet.
 this summerfound some old pictures from copenhagen, and figured that i haven't told you so much about my plans for the summer (which is soon here, it's crazy). first i'm going to hovefestivalen with a friend. i've already told you that, but it will be truly amazing. later my mom and i are going to prague for some days, and i'm really looking forward to that. the city itself is beautiful; a lot of old buildings which i'm probably going to take a thousand pictures of. on our way home we will touch down (mellomlande) in copenhagen, and be there long enough to wander through the city. can't wait! otherwise i don't have that many plans, but i know for sure there will be a lot of late nights , laughter, spontaneous adventures and i will definitely document as much as i can through my camera. what's your plans this summer?

july flamestockholm, i miss you.

junemissing

my heart is beating in a different way, been gone such a long time.

chained

s.a.v.n

.

brick lanemer london - brick lane og spitalfields market. på det markedet var det så utrolig mye fint, og jeg fikk med meg noe hjem også.

london

siden sist har jeg hatt londons lange gater under føttene, kameraet rundt halsen og en handlepose i hver hånd. jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne; det fantastiske hotellet, butikkene, gatene, menneskene. en ting er iallefall sikkert. jeg elsker den byen.

nå som skolen starter igjen kan kameraet bli litt nedprioritet. men jeg har masse sommerbilder igjen å vise! i'll do my best.

martine

martine

20, Trondheim

januarbarn som liker å lese bøker, skrive og fotografere. og prøver å blogge om akkurat det. reisebilder blir det også med jevne mellomrom. instagram: martineol

hits