martine.
nitten år. trondheim.
foto, skriblerier.

sound

hvordan ta bilder av lyd? konsertfotografering er like gøy som det er krevende. glad jeg har fått noen muligheter til å prøve.

whiteout

 
platespilleren blir ikke så mye brukt som den burde, litt fordi spotify er så mye enklere, litt fordi spilleren er fra 50/60-tallet og får kurt cobain og ian curtis til å høres litt slitne og trøtte ut. men likevel. 
akkurat nå, og helt sikkert en stund framover, så er det de nye albumene til honningbarna og warpaint som spilles om og om igjen. tipstips.

pstereo
pstereo er augusts høydepunkt. jobbet frivillig i forkant, og kunne dermed nyte helga med gode venner og bra musikk i solskinn. hverdagen har liksom ikke begynt helt enda. hva med dere?

slottsfjell
slottsfjell var utrolig bra. synes opprinnelig at lineupen var kjip, men tenkte at i godt selskap og med gratis festivalpass (ved å jobbe frivillig), så ble det bra likevel. og jeg hadde rett. selv om jeg gikk glipp av angus and julia stone, så fikk jeg jo med meg blant annet drenge, circa waves og motorpsyco. det var solskinn, ølregn, banantre på campen og såpebobler i luften. et av denne sommmerens fineste høydepunkter.

favourites

dette er noen få av mine absolutte favorittvideoer. noen på grunn av musikken, andre på grunn av selve videoen. sangen animal av jenny and johnny vil alltid være min favorittsang. videoen av santana på woodstock-festivalen er bare så fantastisk herlig. sånn helhetlig er videoen av matt corby den fineste og jeg får frysninger hver gang. bare se den.
legg gjerne igjen en link til en fin sang/video/musikkvideo.

old but gold


// 2012

hva er vel bedre enn å gjenoppdage gamle favorittband? har på et eller annet merkelig vis glemt hvor høyt jeg elsker bombay bicycle club og red hot chilli peppers, som jeg oppdaget  for typ to år siden. perfekt musikk til dager som denne, der man går rundt i pysj, dikker te og hoster konstant. 

///

 

love bound with melodynoe jeg har brukt mye tid på i det siste er å finne ny musikk, og discover-funskjonen på spotify er derfor gull verdt. jeg oppdager stadig vekk en haug med favorittsanger (se over), men favorittband er sjeldne å finne. få kan måle seg med two door cinema club, the strokes, arctic monkeys og kings of leon. det er faktisk mellom 2-3 år siden jeg oppdaget disse bandene. et favorittband for meg er med andre ord musikk jeg vil ha glede av i mange år framover - ikke noe jeg blir lei av i løpet av måneden. tross harde krav (haha) har jeg trolig funnet en ny kandidat - the crookes. om du liker indierock, vil du falle pladask for disse britiske gutta. æresord.

dance to another tune

tre små glimt fra borggården i går kveld, under tunge regnskyer, men med sommer i lufta. først ute var first aid kit, som jeg hadde gledet meg mest til. de to svenske søstrene sang nydelig live, og tekstene deres er faktastiske. selv om mange sang med på emmylou, var det tydelig at de fleste hadde kommet for å se james morrison. og jeg skjønner dem, for han sang himla bra og fikk både folket og regnskyene til å røre på seg. han skapte herlig stemning og allsang. likevel likte jeg first aid kit hakket bedre, kanskje fordi det er mer min type musikk. uansett; helhetlig var det fantastisk og minneverdig, vi lo og danset til vi ble såre i halsen og i føttene. 

hovedette var så sjukt bra. for selv om jeg bare tilbringte en dag på hove, så ga det mange fine øyeblikk og opplevelser. vi fikk med oss fire bra konserter; the heavy, jake bugg, macklemore og kings of leon. ja, selv om jeg ikke er noe spesielt fan av musikken til macklemore så var det minneverdig. det er det som er så fint med konserter - det handler ikke bare om musikken, men om stemninga. det handler om å slippe seg løs og synge for full hals. det handler om å leve i nuet.

i am the lion kingfavorittsanger akkurat nå. har du en (eller to)?

maison

litt kreativitet og fin musikk på en fredag. 

sjung


den første dagen i august kunne ikke vært bedre, og jeg har så mye jeg skulle ha sagt. en liten del av dagen var konsert med bob hund og laleh. med regnet i håret og bassen i brystkassa sto vi helt ved scenekanten og hadde det sinnsykt bra.

tones matt corby - brother

metric - help i'm alive (acoustic)

 anges obel - riverside

 paramore - in the mourning

 the whitest boy alive - burning

♪ noen sanger å anbefale? 

 

martine

martine

20, Trondheim

januarbarn som liker å lese bøker, skrive og fotografere. og prøver å blogge om akkurat det. reisebilder blir det også med jevne mellomrom. instagram: martineol

hits