november 2012

maison

litt kreativitet og fin musikk på en fredag. 

libertévi kan vel bare dra tilbake hit, kan vi ikke? til dagen da august begynte. skjokolademuffins. vind i håret. store, mektige smil. det var konsert. duskregn. musikk i hjerterota. allsang fra magen og oppover halsen. det var verken den varmeste eller den mest solfylte sommerdagen. tvert i mot. men den frihetsfølelsen, det å levet i nuet, det savner jeg så inderlig. verken i morgen, i går eller neste uke var i tankene. det var den dagen, de øyeblikkene. og det er så viktig å kjenne det, kjenne vinden og regnet og musikken i akkurat det øyeblikket det skjer. før du vet ordet av det er det borte, og det er kun et svakt minne som du så lett glemmer når denne friheten har fotsvunnet og kulden har slått deg hardt i ansiktet.

youth


mallorca 2012 (postet disse på min forrige blogg også)

children make you want to start life over - muhammad ali

långa nätter

långa nätter, där ute finns en värld av långa nätter, och jag sitter vid fönstret I mitt rum och blickar ut över stadens alla ljus.

answers 3

hva skal du søke på VGS? har tenkt på media og studiespesialiserning, tror det blir sistnevnte.

hva plager deg mest? når folk er så utakknemlig, og dømmende.

fortell om din største drøm. har så lyst til å gi ut en bok en gang. aner ikke om hva, men det er iallefall en stor drøm. 


hva ønsker du deg til jul? penger! kreativt.

hvor lenge har du blogga tilsammen på de bloggene du har hatt? nesten 3 år på tre forskjellige blogger. tiden flyr.

hvordan vil du beskrive stilen din? veldig forskjellig fra dag til dag, vil egentlig ikke si at jeg har noe spesiell stil. er veldig glad i mørkeblått, grått, og generelt ganske dype, mørke farger. har en greie for krager også.

hva er best med vinteren? jula og bursdagen min. og det å krype under et pledd med en varm kopp,ullsokker og høre det gnistre i peisen.

yndlingsfag på skolen? engelsk og samfunnsfag.

hvor vil du bo i framtida? ønsker å bo i england eller stockholm mens jeg studerer, men vil nok alltid føle at trondheim er hjemmet mitt.

hva tenker du når du fotograferer? vet ikke helt om jeg tenker i det hele tatt. er nok ganske konsentrert og ser etter detaljer.hva gjør foto med deg? jeg får en slags mestringsfølelse og glede når jeg ser at jeg utvikler meg. har noen bilder tatt for 4 år siden, var såå fornøyd, nå ler jeg.

hvor gamle leserer har du? de fleste er vel på min alder pluss minus?

hvor mange bilder tar du til outfitene? veldig forskjellig. alt fra 10-70.

hva hadde du gjort med 100 røde ballonger?  jeg hadde festet de på skoletaket. går nemlig på en utrolig stygg skole.

hvilke bilder liker du best å ta? (natur, macro, portrett osv) om du liker best portrett, vil du helst ta av andre eller deg selv? hvorfor? er veldig glad i å ta portretter, spesielt av barn. de er så uvitende, skjønne, og jeg bare elsker å ta bilder av dem. de fineste portrettene er de som ser litt effortless (kommer ikke på det norske ordet) ut. jeg liker ikke bilder der alt er satt opp i et studio, at alle instillingene er perfekte på prikken, hvert eneste hårstrå er kammet og hver en pore er redigert bort. jo mer naturlig, jo bedre, synes jeg.

hvilken linje/ skole vil du aller helst begynne på til høsten? tenker studiespes. på katta, men er usikker.

hvor lenge har du tatt bilder?
siden 2009, hadde et gammelt, elendig digitalkamera. men et av favorittbildene mine har jeg tatt med nettopp dette kameraet(under).


hvilken sang kan du høre på inn i evigheten uten å bli lei? nirvana - smells like teen spirit og bon iver - skinny love. 

største frykt? å miste. å miste det som betyr mest for meg.

answers 2

Soundtrack til livet ditt? oi, den er vanskelig. må nesten velge noe av paramore, siden de var det første favorittbandet mitt og har betydd mye for meg. "looking up"? aner ikke.

Hva har formet deg mest i livet?
å miste en av de som står deg aller nærmest veldig brått. har lært å aldri ta noe for gitt. har aldri nevnt dette før, og vil helst ikke si så mye om det.

Når begynte du å skrive?
i 2009 eller noe. lagde en bruker på noe som heter skrivebua.no, og dette stedet har all æren for lysten min og utviklingen min innen skriving. legger ikke ut tekster der lenger, savner det skikkelig.

Det du er mest takknemlig for, bare akkurat for øyeblikket?  
for at jeg har verdens beste venner.Vil du si du er innadvendt eller utadvendt?
er nok ganske innadvent bortsett fra når jeg er med mine beste venner.

Hva er din drømmejobb? journalist. 

Hvordan ser det perfekte liv ut for deg? bor sammen med mr. right i et hus med hvite vegger, mørkt, gammelt tregulv, høyt under taket og store vinduer. fylte bokhyller og interiøret akkurat som jeg vil ha det. han er en handyman og råflink til å lage mat, mens jeg er journalist slæsh forfatter og tar bilder litt innimellom.

Stilikon? aner virkelig ikke. plutselig ser jeg noen på gata og blir skikkelig inspirert, så det er ikke en spesiell.Hvis du kunne dratt hvor du ville akkurat nå, hvor ville du dratt? på safari i afrika. 

Hvem ser du opp til?  mamma.

lager du gratisdesign? nei, sorry. designet mitt har jeg prøvd og feila meg fram til.

hmm, hva slags musikk liker du å høre på? angus & julia stone, arctic monkeys, the black keys, bombay bicycle club, bon iver, coldplay, daughter, feist, fink, florence & the machine, jenny and johnny, kings of leon, kråkesølv, lana del rey, lykke li, matt corby, melissa horn, mumford & sons, nirvana, of monsters and men, pink floyd, red hot chilli peppers, the shins, the strokes, two door cinema club, the xx. variert, altså. (har garantert glemt noen.)hva vil du bli når du blir stor?
journalist/forfatter eller jobbe innen media, film og tv.

nevn tre-fem ting du liker ved deg selv. øynene mine, at jeg ser de små fine tingene og øyeblikkene, at jeg har alltid orden på ting.

har du søsken? verdens bezte storesøster, pernille!


Kvar finn du inspirasjon når den blir heilt vekke? da leter jeg i blader, tumblr, hører på gamle favorittsanger, leser en fin bok eller en blogg som jeg vet har mye fint.

hvor ser du for deg at du er om 10 år? er nok ferdig med hva enn jeg kommer til å studere, kanskje i Stockholm, bor for meg selv (eller en fin en) i en liten leilighet.

flyt.

... la meg flyte som vannet. er så lei av å skrape meg opp på steinene.

answers 1

innsjø eller hav? hav.

hvor henter du inspirasjonen din fra? blogger, tilfeldige mennekser på gata, reiser, soloppganger. det meste egentlig.

favorittfarge? mørkeblå.

hvilke blogger mener du er verdt å lese? ingamageli. hun blogger sjeldent desverre, men ta en titt i arkivet. tekstene hennes, bildene, stilen, jenta, åh insprirasjon. nirrimi er det en selvfølge at man må lese, tekstene og bildene hennes gjør meg måløse. (kunne nevnt titalls andre også)hva får deg til å le uansett hva? the big bang theory. eheh.

smiler du til fremmde? ja, prøver å gjøre det så ofte som mulig.

hva var bra med dagen din i dag? iskaffe og favorittskjerfet mitt.

planer for den nærmeste fremtiden? bestemme meg for vgs, kjøpe julegaver og smile.

favorittdrikke? te og vann.hvor redigerer du bildene dine? photoshop cs5. bruker omtrent bare curves, da.

er du en spontan person, eller er du en som planlegger alt til punkt og prikke? litt begge deler, tror jeg. er en som liker å ha orden på alt mulig, men noen ganger er jeg spontan.

beste med å ha blogg? og det verste? kommetarene deres er absolutt det beste! det værste er at det tar en del tid, og at jeg blir skikkelig frustrert hvis jeg ikke vet hva jeg skal legge ut. er forferdelig nøye på hvillke bilder jeg skal ha, i hvilken rekkefølge osv.lever du i nået, i fortiden, eller fremtiden? hvorfor? prøver så godt jeg kan å leve i nåtiden og verdsette de små øyeblikkene så godt jeg kan. hvis du skal tenke på det som har skjedd eller skal skje, så tror jeg det er vanskelig å se de små tingene som kan få deg til å smile. du glemmer hva som er viktig. 

hva er det beste du vet?  å sovne til regnet, å reise, å få noen til å smile og soloppganger.

hvorfor er bloggen din så bra og fin? åh, du er fin!beskriv en vanlig dag i martines liv. jeg står opp, kommer på skolen, venter på lunsj, spiser lunsj, holder ut noen timer til, drar hjem, spiser, drar på trening, kommer hjem, gjør lekser og legger meg. interessant, eller hva?

beskriv deg selv med tre ord. selvstendig, stille og lat.

hvilke blogger leser du? alt for mange, ca. 100. mest fotoblogger.

sommer eller vinter? sommer.vår eller høst? den er veldig vanskelig, men tror det blir vår.

eeen eneste favorittsang for tiden?  daughter - smoother.

hvilken bok er din yndlingsbok? the hunger games-triologien, drageløperen og the perks of being a wallflower. det ble fem, det.

hvilket kamera bruker du? pentax k-x og objektivene sigma 30mm 1.4 og tamron 18- 200 mm, og en ekstern blitz. ikke de store greiene, men det funker.

(har del 2 og 3 på lager også)

frågor
(fra oktober)

har lite på hjertet, så setter igang en spørsmålsrunde. be creative!

asleepsing me to sleep.

martine

martine

20, Trondheim

januarbarn som liker å lese bøker, skrive og fotografere. og prøver å blogge om akkurat det. reisebilder blir det også med jevne mellomrom. instagram: martineol

hits