august 2012

from the woodspå en onsdag, når du kjenner at hverdagen gjør deg litt stressa, da går du ut i skogen sammen med to fine, spiser blåbær og kjenner varmt sommerregn mot huden. 

.

england

brick lanemer london - brick lane og spitalfields market. på det markedet var det så utrolig mye fint, og jeg fikk med meg noe hjem også.

london

siden sist har jeg hatt londons lange gater under føttene, kameraet rundt halsen og en handlepose i hver hånd. jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne; det fantastiske hotellet, butikkene, gatene, menneskene. en ting er iallefall sikkert. jeg elsker den byen.

nå som skolen starter igjen kan kameraet bli litt nedprioritet. men jeg har masse sommerbilder igjen å vise! i'll do my best.

s.o.l

bak de høye firkantede bygningene, som var det eneste man kunne skimte gjennom vinduet, var himmelveggen prydet med en eksplosjon av varme farger. det var som om sola hadde beveget seg sakte langs veggen før hun tittet opp bak kanten. der lyste hun inn i hvert vindu i hennes rekkevidde, bortsett fra der veggene var vendt bort og skyggene ville dominere. hun lyste inn til alle de som kanskje leste avisa, drakk en kopp kaffe eller holdt et spebarn tett inntil kroppen fordi gråtingen aldri ville stoppe.

 og i tiende etasje, i vinduskarmen på det lille kjøkkenet, satt hun. tinningen hennes hvilte mot glasset. det mørkebrune håret, som var farget akkurat som øynene hennes, strakte seg langt nedover ryggen. den alt for store genseren varmet henne, selv om bena var bare. hun frøs litt på tærne. det gjorde ikke noe, for i hendene hadde hun en kopp, en kopp i porselen som var pyntet med initialene hennes i blå og vakker løkkeskrift. aldri kaffe. aldri varm sjokolade. det var te. peppermynte eller vanilje, spilte ingen rolle. hver morgen ble en tepose forsiktig omfavnet med kokende vann i denne koppen. og når sola hadde klatret litt lengere opp på himmelen, sto dette lille stykke porselen i vinduskarmen, omtrent der tærne hennes hadde vært for noen timer siden, med teposen i og litt grums i bunnen.

 

det var alltid slik. aldri noe men, hvis eller hvorfor. hun og tekoppen, som klarnet tankene før verden utenfor skulle gi henne intrykk, gleder og sorger. når dagen var omme, og hun kom hjen kunne hun stirre på porselenskruset og tenke over hvor uvitende hun var. hvor lite hun egentlig visste, hvordan forventningene hennes ble snudd på hodet, og det bare i løpet av en dag. hvor mange hadde gått ut den dagen hvis de visste nøyaktig hvordan den ville bli? 

 

 

og hun kom hjem, la nøklene på bordet, slapp veska i bakken, løftet blikket og fant porselenskruset. nå var det ikke sola som skinte gjennom glasset lengere, skyggene hadde tatt overhånd. hun smilte for seg selv og lot teposen falle ned i søppelbøtta. men koppen med initialene ble stående, klar til nytt varmt vann ved soloppgang i morgen tidlig.

exhalenoen sommerdager trenger man ikke å gjøre stort, ikke sant? det er det jeg driver med for tiden. puster.

rabbit hearttenkte dere skulle få hilse på dette sjarmtrollet, chamina! haha, hun er et kapittel for seg selv.

the smell after rain

but if you knew you might not be able to see it again tomorrow, everything would suddenly become special and precious, wouldn?t it?

haruki murakami

adventurejeg bruker tiden til å nyte det som er igjen av sommeren. jeg har nemlig noe fint å se fram til, london! så hvis noen har tips om hva man burde få med seg der, tell me!

forresten, still meg spørsmål her. hvasomhelst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

audience of one

når man starter dagen med sola i ansiktiet og en god bok i hendene og avslutter den på nattkino med venner man ikke har sett på lenge, da skulle man ønske alle fredager var slik. fylt med sol og latter.
.

sjung


den første dagen i august kunne ikke vært bedre, og jeg har så mye jeg skulle ha sagt. en liten del av dagen var konsert med bob hund og laleh. med regnet i håret og bassen i brystkassa sto vi helt ved scenekanten og hadde det sinnsykt bra.

martine

martine

20, Trondheim

januarbarn som liker å lese bøker, skrive og fotografere. og prøver å blogge om akkurat det. reisebilder blir det også med jevne mellomrom. instagram: martineol

hits