juni 2013

someplacei morgen reiser jeg til oslo med sunniva. lørdag og søndag blir brukt på shopping og tysenfryd, mest sannsynlig. og på tirsdag er dagen jeg har ventet på siden sånn... før jul. hove. skulle virkelig ønske jeg kunne vært der mer enn én dag (skulle gjerne sett phoenix!!), men jeg vet det blir dødsbra uansett. kings of leon, jake bugg, macklemore og the heavy, trenger jeg si mer? den nye veska over blir iallefall med meg dit - perfekt størrelse og mønster. elsker den litt. kommer sikkert til å oppdatere på instagram 460932 ganger de neste dagene (@martineol), kanskje et forhåndslaget innlegg her også? snakkes, fine!

princesommerferien fikk ikke akkurat noen pangstart, men i grunn en veldig fin start likevel. jeg har gått tur med verdens fineste hund, badet i iskladt vann, jogget tidlig på morgenen, tilbringt mye tid med fine mennnesker om kvelden, sett film, spist jordbær, sjokoladekake, pistasjenøtter ++ hvordan startet ferien din?

Q/A twoyndlingsblogger?

http://worldofmike.no/, http://www.theroadishome.com/, http://stylezebra.vixen.no/, http://ingamageli.blogg.no/, 
http://martinefimland.blogspot.no/, http://awildsoul.blogspot.no/, http://somniare.blogg.no/

 

enkelte av disse blogger sjeldent eller aldri, og det er trist, for de fleste av disse har jeg lest i flere år. det er sju vidt forskjellige blogger, men de er favorittbloggene mine fordi de skiller seg ut i mengden. og selv om noen av de sjeldent blogger, så er det bare å se litt i arkivet for å hente inspirasjon. 

men dette er bare en brøkdel. telte nettopp hvor mange blogger jeg følger på bloglovin og det ble nøyakting 190. noen av dem har sluttet å blogge, men jeg lever i håp om at de en gang begynner igjen. uansett, det er nok en del? vet ikke hva som er normalt, haha.


yndlingsbok? hvorfor?

blir nok beatles av lars saabye christensen (selv om sannheten er at jeg har en haug av favorittbøker). grunnen er fordi den er så vanvittig bra skrevet, beskrivelsene gjennom hele boka er fantastiske. det er en bok jeg kommer til å lese igjen.

hvor vil du reise?

afrika, afrika, afrika. marokko, kenya, sør-afrika, madagaskar. for ikke å snakke om victoria falls i zimbabwe, oh my (google it).  et annet reisemål som virker helt insane er galapagosøyene. tror jeg skal bli biolog. har skrevet et lite innlegg om reise faktisk, so stay tuned.

hvorfor vil du reise?

forid jeg vil lære, feile, oppleve, fotografere. eller med andre ord, leve.

hva ønsker du mest av alt akkurat nå?

å reise til afrika. seriøst, dere aner ikke.

 

 

 

hva er det aller beste du vet?

varmt sommerregn, å reise og sjokolade.

nevn 3 ting som får deg til å smile?
se over. pluss soloppganger.

hvor ser du deg selv om 8 år?

om åtte år er jeg 24 år. kanskje er jeg ferdig med å studere, som forhåpentligvis vil skje utenlands. da er jeg nok hjemme i norge igjen, har funnet meg tilrette i trondheim eller oslo, og jobber med noe spennende. jeg bor i en akkurat passe stor leilighet nokså sentralt, innredet litt sånn som dette og dette. kanskje har jeg funnet en reiselysten sjel som er glad i å lage mat (hvis ikke lever jeg nok på brunost og tørt brød) og som jeg deler livet med. enten har vi skaffet oss en dalmantiner eller så planlegger vi det. 

 

i hvilken klesbutikk handler du mest klær?
tror nok det er monki.

kan du vise favoritt sko og klessplagg?
helt ærlig har jeg egentlig ikke noen favorittklær , dessuten er jeg ingen moteblogger (selv om jeg blogger litt om klær innimellom). sorry. men jeg har et par brune skinnsko som jeg hatt i sånn 3-4 år, som har hull i sålene og burde vært kastet. det er litt morsomt, fordi stilen min for 3-4 år siden var grusom, men disse skoene elsker jeg like mye i dag som den dagen jeg kjøpte dem.
 trener du? Isåfall hva, og hvor ofte?
yes i do! jeg spiller håndball. jeg skal sannynligvis slutte snart, noe som er litt vemodig siden jeg har spilt siden 2.klasse. nå om sommeren trener vi mest kondisjon samtidig som vi har treninger i hall og spiller håndball. jeg har hatt mest egentrening i det siste pågrunn av eksamen (tar så lang ti å komme seg til de forskjellige treningsstedene + at jeg er lat, ehe). da løper jeg sånn 4-6 km (eventuelt intervaller) og tar styrke etterpå. trener gjennomsnittelig tre ganger i uken, noen ganger to, andre ganger fire.

hva kan du tenkte deg å jobbe med?
problemet mitt er at jeg vil bli så mye forskjellig. alt fra journalist til psykolog til arkitekt. eller tenkt om jeg hadde blitt marinbiolog, reist verden rundt, studert på haier og alt annet som befinner seg i havet. jeg har en tendens til å drømme stort, ser du. som regel, i de fleste situasjoner, ender jeg opp med noe stikk motsatt fra det jeg hadde forutsett i utgangspunktet. det gjelder sikkert denne gangen også.

eg lurer på om du kan gje oss nokre av dine beste inspirasjonskjelder?
jeg får inspirasjon fra det meste. musikk, mennesker på gata, tumblr, flickr, instagram, blogger (de jeg har nevnt over her++) og en fotograf som jeg har skrevet et innlegg om (som jeg sikkert publiserer i nærmeste framtid).  ellers inspirerer sangen "animal" av jenny and johnny med hver eneste gang jeg hører på den, og det har den gjort i typ 3 år. for ikke å glemme disse bildene av svømmende elefanter, fyy så fint.

 

...slik så jeg ut på klasseavsluttninga i går, der vi spiste ekstremt god mat og koste oss. bare se på desserten under, ååh, kunne spist i all evighet, hahah. tror ikke jeg helt har fått med meg at det er den aller siste dagen på ungdomskolen i morgen, eller det faktum at det er sommerferie hvert øyeblikk. to måneder kommer til å gå fort, men jeg skal ta en dag om gangen, nyte hvert bidige sekund jeg har med total frihet. jeg skal skrive, lese, fotografere, og smile mer enn noen gang.Q/A one


bor du i oslo? hvis ikke, hvor bor du?
nei, jeg bor i Trondheim. selv om det er en nydelig by, så skulle jeg ønske jeg bodde i oslo noen ganger.

hvilken film liker du best der de verken snakker engelsk eller norsk?
the kite runner, eller drageløperen på norsk. både filmen og boka.

hva slags fotoutstyr har du?
kameraer: pentax k-x (speilrefleks) og fujifilm x10 (digitalkamera)

objektiver til pentaxen: sigma 30mm 1.4 og Tamron 18-200mm

+ en ekstern blitz til pentaxen (som er gull verdt i dårlig lys.)

that's about it. jeg har vel hatt speilrefleksen i to år nå? ikke noe eksklusivt, men det funker fjell og jeg greier meg med det.

 ditt beste fototips? 

ha det gøy og vit at du ikke trenger canon eos 5d og fem forskjellige objektiv for å ta fine bilder. bruk mobilen hvis du ikke har annet. og ha med deg kameraet overalt. (dette ble kanskje fire fototips, ehe)

hvilken linje og skole skal du gå på neste år?

thora storm, studiespesialisering med entrepenørskap. vet ikke om den linja finnes andre steder? høres kanskje komplisert ut, men det er litt som studie med idrett eller musikk. husker jeg var bombesikker på at jeg kom til å velge media da jeg startet i tiende. selv om jeg er glad i fotografering, journalistikk og sånt, så er jeg glad jeg ikke valgte media.


3 blogger du syns fortjener å være på topplisten?

dette kan virke kjempeteit, men jeg synes ikke de bra bloggene trenger å være på topplisten. hva viser den lista uansett? hvem som tjener mest penger på bloggingen? hvem som har flest sponsoravtaler? misforstå meg rett, jeg liker og leser flere av bloggene på topplista. poenget mitt er at den ikke nødvendligvis viser de beste bloggene i norge, men først og fremst de mest leste. stor forskjell.

hva er målet ditt med å blogge?

helt ærlig, så aner jeg ikke. "focus on the journey, not the destination" er det ikke det man sier? har ikke noe mål, liker bare å utrykke meg kreativt gjennom bilde og tekst, og få tilbakemeldinger på det.

 hvor skal du i sommer? 

til hove (og via oslo på vei dit), til praha, en snartur innom københavn og garantert et par turer på hytta. kanskje det dukker opp noe uforutsett også, hvem vet. jeg skal være mest hjemme, men jeg tror det blir en veldig fin sommer!


har du noen ting du vil gjøre før du dør?

dra til afrika og eie en dalmantiner.

 

hvem sier folk du ligner mest på i familien?

det har faktisk forandret seg fra år til år. har tydeligvis lignet på både mamma, pappa, søsteren min, gammeltanta mi, og det ene søskenbarnet mitt. personlig synes jeg ikke at jeg ligner på noen av dem.

hvilken film kan både få deg til å grine og le?

griner sjeldent av filmer, og i tillegg ser jeg alt for lite film. den eneste filmen jeg har grått av er the last song, og det er typ tre-fire år siden, haha. å le av filmer derimot, det er ganske lett.

 har du noen du ser opp til og hvorfor?

nei, egentlig ikke. ikke en spesiel person.

 

skulle du kunna tipsa om några norska fotobloggar?

http://blomsterfeenhanna.com/

http://fridaxiang.blogg.no/

http://utnephoto.com/

de fleste fotobloggene jeg leser er enten svenske eller fra et annet land, men her er noen fine.

 

er du flink til å ta vare på små øyeblikk?

det vil jeg si. er veldig bevisst, kanskje litt for bevisst på å ta vare på små hverdagsgleder.

vil du si at du lever eller eksisterer?
prøver så godt jeg kan å leve. mislykkes noen ganger, spesielt når jeg har mye og gjøre, noe jeg har hatt i det siste. dere vet, skole. men nå som sommeren er her skal jeg bli mye flinkere til å leve.


//part 2 kommer senere. 

of space and time


noen bilder jeg tok av fineste marte the other day.

jeg er så ferdig med ungdomskolen nå, drittlei x100. muntlig eksamen i naturfag gikk bra og nå kan jeg senke skuldrene på ordentlig. tusentakk for mange fine spørsmål btw, men det er fortsatt lov å stille flere her! skal svare på de så fort som mulig.

rafting (+q&a)i dag dro hele klassen på fjord-rafting, noe som var skikkelig gøy. vi kjørte i nesten 100 km/t over trondheimsfjorden, fikk sjøvann i ansiktet, grillet, ble plaget av innpåslitne måker, spilte slåball og slappet rett og slett av før trekningen til muntlig eksamen i morgen.

siden jeg kommer til å bli opptatt de neste dagene, tenkte jeg å ha en spørsmålsrunde. lenge siden sist! kanskje jeg har fått noen nye lesere siden den gang også, hihi. så spør i vei, om reise, klær, foto, trening, bøker, mine planer for høsten, eller noe helt annet. komentarfeltet er deres.

balancetannreguleringen er borte, smilet er på plass og jeg er rastløs. jeg blir tvunget til å presse nesa ned i lærebøker enda litt til, for neste uke er det tid for muntlig eksamen. gir nesten litt blaffen, resultatet påvirker meg veldig lite uansett. så samtidig som jeg gleder meg til å bli ferdig og komme bort fra ungdomskolen, så prøver jeg å vare på de siste dagene jeg har igjen her. litt bittersøtt.

inspiration


1 herfra // 2  herfra // 3 fra hel-looks // 4 fra the locals // 5 fra weworewhat  // 6 fra thenycstreets // 7 herfra // 8 herfra

lager inspirasjons-innlegg alt for sjeldent, men jeg bruker veldig lang tid på det. jeg samler opp bilder jeg kommer over på diverse tumblr-er og streetstyle-blogger, og det tar tid. dessuten er jeg opptatt av å finne riktige kilder. blir så himla oppgitt og frustrert når noen bruker weheartit eller kun 'tumblr' som kilde. hele bloggnorge burde ha lest dette innlegget, men alt for mange driter tydeligvis i opphavsrett og sånt, desverre. uansett; dette er variert, avslappet, og relativt fargeløst. det er sånn jeg liker det.

martine

martine

20, Trondheim

januarbarn som liker å lese bøker, skrive og fotografere. og prøver å blogge om akkurat det. reisebilder blir det også med jevne mellomrom. instagram: martineol

hits