martine.
nitten år. trondheim.
foto, skriblerier.

guruskal dedikere et innlegg til denne mannen jeg møtte i india.

som barn ble han tidlig introdusert for yoga av sine foreldre. som voksen jobbet han lenge med data og teknologi. det var til han fant ut (på en litt vel overnaturlig måte) at han skulle bli yoga-guru og flytte til et tempel et og et halvt tusen meter over havet i fotenden av himalaya. her bor han enkelt, lærer bort yoga og tar avstand fra materialismen. og han virket lykkeligere enn noen annen jeg har møtt, med et stort smil og en klar tanke om hvordan den vestlige kulturen ikke nødvendigvis gjør godt. har litt å lære av han her. 

IT

jeg bestiller så og si aldri på internett, derfor er det ekstra morsomt når det en sjelden gang ligger firkanta, flate pakker i postkassa. it er fylt med alexa chungs små tekster, illustrasjoner og fotografier. gleder meg til å lese!

favourite blogsdet er få blogger som skiller seg ut og faktisk inspirerer og overasker meg gang på gang. mrmrsglobetrot er en av dem. bloggen skrives av et ektepar som reiser verden rundt og fotograferer. bildene er så sjukt fine, får så lyst til å reise til island og fotografere landskapet der. icon er en litt annerledes blogg, fortsatt foto, men også mote. to søstre fra stockholm som tydelig legger mye sjel i hvert innlegg. begge de to er verdt å sjekke ut! og fortell meg gjerne om noen blogger som inspirerer deg.

 

 

beauty

jeg har ikke mange favorittfotografer, faktisk så har jeg bare en, og det er Antonio Ysursa, som jeg oppdaget gjennom flickr for lenge siden. fotografi for meg er kun en hobby. jeg jager ikke etter å eie canon 5d, å gå media på vgs og bli fotograf. jeg er ikke interressert i at bildene skal være planlagt til punkt å prikke på forhånd, eller å kunne begrunne bildeutsnitt, farger eller hva faen. effortless er et ord jeg liker, når det kommer til både fotografering, klær og generelt alt. modeller med unaturlige ansiktsutrykk og perfekt lagt sminke og en lang runde gjennom photoshop, det inspirerer meg ikke overhodet. det er nettopp derfor jeg liker Antonio Ysursa's bilder. de er uanstrengte, men samtidig så vanvittig fine.

dette blidet har jeg hatt som bokmerke i lang, lang tid. minst et år. det er mitt absolutte favorittbilde noen sinne, har null anelse hvorfor. kanskje det er ansiktet hans, de to hendene i hjørnet, eller lyset som kommer bakfra og lager en hvit linje rundt skuldrene og nedover armen som får meg til å elske dette bildet litt ekstra. kanskje er det følelsen av nærhet og avstand på samme tid. trolig er det en blanding av alt. 

flickr-siden hans finner du her, og facebook-siden her. for dette bildet er bare et av et titalls av hans uanstrenkte, ekte og inspirerende bilder.

personality


//sources; 1, 2, 3, 4, 5

lager alt for sjeldent inspirasjonsinnlegg, men det er fint, er det ikke?

martine

martine

20, Trondheim

januarbarn som liker å lese bøker, skrive og fotografere. og prøver å blogge om akkurat det. reisebilder blir det også med jevne mellomrom. instagram: martineol

hits