martine.
nitten år. trondheim.
foto, skriblerier.

new

.

"Kode for å importere bloggen min til Nouw: 6570127496"

juljulehilsen featuring oppbrukte, uungåelige julekulebilder.
har en avslappa og fin jul. stresser ikke, tenker minimalt på små, uviktige ting, jobber litt, leser masse. god (rom)jul!

black mirror


serietips fra ei som cirka ikke ser på noen: black mirror. hver episode er som en kortfilm, forskjellige skuespillere, forskjellige historier. men felles har de å beskrive skremmende sider ved teknologi og dens raske utvikling. innser at det ikke er langt unna, denne virkeligheten som beskrives i mange av episodene, og det gjør det bare enda verre. det gjelder å sette spørsmål ved ting. vil vi egentlig ha en linse på øyet som lagrer absolutt alle øyeblikk vi opplever? noen episoder er litt meh, men mye er helt spot on. se trailer her.

noe litt mer hyggelig; alt-j kommer til trondheim i august. excited oh yes.

noise


// sommeren 2014

blogging blir desverre litt glemt oppi alt stresset, men nå har jeg endelig en litt rolig uke. det er mye fint som skjer; har dansa til honningbarna og razika, kjent vårsola i ansiktet og følt at timesvis med arbeid har gitt resultater. og i dag er det jo også en fin og viktig dag, 8.mars. det minner meg på at jeg om to uker skal stille ut bilder på verdens kuleste festival i bodø - kjerringråkk! definitivt verdt å skjekke ut. hvordan har dere fine mennesker der ute det for tiden?

a list

om du hadde en superkraft, hva skulle det ha vært?

reise i tid. skummelt, men åh som jeg ønsker det noen ganger.

om du skulle ha laget en film, hva skulle den ha handlet om?

havet og hvaler, kanskje.

hva gjør deg kreativ?

enkelte sanger, stjernehimmelen og sånne vanvittig fine og flinke mennesker.

hva gjør deg glad?

smil og sjokolade og soloppganger og annet fint klisj.

når kjenner du at du kan være 100% deg selv?

når jeg er med mine aller beste venner.

hvilken sang skulle vært soundtracke til ditt liv?

crashed out av beach fossils, helt klart. tre minutter og tjuefem sekunder med ren perfeksjon.

hvilken tid på døgnet er din favoritttid?

natten.

om du fikk spise middag med hvem du ville i hele verden, hvem skulle det ha vært?

jonathan safran foer eller, om man kunne gått tilbake i tid, jack kerouac. 

om du fikk velge selv, hva skulle ha vært utsikten fra leiligheten din?

nidelva eller londons gater.

hvordan vil du leve når du blir gammel?

jeg vil skrive og bake boller ukentlig og gi de til barnebarna mens jeg forteller historier som får øynene deres til å lyse opp.

hvordan vil du leve for å leve godt?

unngå ting som er usunt for sjela, som sånne vanvittig teite overskrifter som forteller deg hvordan livet ditt skal bli skal bli så "perfekt". løpe i skogen, le høyt og ofte, være takknemlig, for det har jeg all grunn til.

// fin liste lånt av karoline

monstermenneske

leste nettopp ferdig denne lange,  men fine boka - monstermenneske av kjersti annesdatter skomsvold. den er annerledes,  ganske mørk og trist, men også morsom innimellom. noen som har en bok å anbefale?on the road

?the best teacher is experience and not through someone's distorted point of view.?

det er virkelig fint å ha boklesing som skoleoppgave. jack kerouac formidler egne opplevelser, fra øst til vest i amerika på femti-tallet. en finfin bok som virkelig vekker reiselysten i en. 

further out

 
(the further out i go, i begin to believe i was a ghost, the furrther out i go, transparent seperation from what i love the most.)jeg skriver alt for mange tekster som aldri blir bra nok, som aldri blir avslutta. jeg vet at jeg kan, men får det ikke til, tiden strekker ikke til og jeg er min egen verste fiende. 

2013

det er uvirkelig hvor raskt dette året har gått. 2013 har vært bra, med mange minner og opplevelser. jeg har sett så mange bra artister og band live - the heavy, jake bugg, macklemore, kings of leon, first aid kid, james morrison og melissa horn. jeg har vært i fantastiske praha, samtidig som jeg har blitt bedre kjent i min egen by. jeg har tatt tusenvis av bilder, lest litt for få bøker, og løpet av det siste halvåret har jeg funnet tilbake til det å skrive små tekster. i 2014 skal jeg fokusere mer på alt dette, det jeg liker og det som er viktig for meg. og en reise til roma er allerede i tankene. can't wait.

fortell meg om ditt år, eller dine planer for 2014!

summer'13

i sommer har jeg
vært  innom oslo og tysenfryd. hatt en insane bra dag å hove. slappet av på hytta. vært i fantastiske praha og innom københavn. slappet av i sola på munkholmen. badet, grillet, laget blomsterkrans. opplevd en utrolig bra konsert med first aid kit og james morrison. øvelseskjørt (!). sett den aller siste sesongen av skins uk, og fått tårer i øynene. utrolig nok klart å trene regelmessig. slappet av sammen med marte hjemme hos tanta hennes. fremfor alt har jeg smilt, ledd, fotografert og nytt en helt sjukt bra ferie.

og i morgen begynner jeg på vgs og det tror jeg blir bra. høsten kan bare komme. fortell meg om din ferie, eller dine planer for høsten!

booksselv om vgs er rett rundt hjørnet (hjelp) og høsten sannsynligvis blir viet til skolebøker, så håper jeg virkelig at jeg får tid til å lese noe... frivillig. disse ligger i køen, men akkurat nå leser jeg  to kill a mockingbird. den er jo utrolig kjent, og det er ikke uten grunn. til tider må man bare smile, tross rasediskriminering, voldtekt og urettferdighet. anbefales!

forresten - med tanke på de fine kommentarene jeg fikk på teksten i forrige innlegg så er dere kanskje interessert i å lese flere tekster? jeg elsker å skrive slike små historier, og skal prøve å ta meg mer tid til det. 

 

someplacei morgen reiser jeg til oslo med sunniva. lørdag og søndag blir brukt på shopping og tysenfryd, mest sannsynlig. og på tirsdag er dagen jeg har ventet på siden sånn... før jul. hove. skulle virkelig ønske jeg kunne vært der mer enn én dag (skulle gjerne sett phoenix!!), men jeg vet det blir dødsbra uansett. kings of leon, jake bugg, macklemore og the heavy, trenger jeg si mer? den nye veska over blir iallefall med meg dit - perfekt størrelse og mønster. elsker den litt. kommer sikkert til å oppdatere på instagram 460932 ganger de neste dagene (@martineol), kanskje et forhåndslaget innlegg her også? snakkes, fine!

Q/A twoyndlingsblogger?

http://worldofmike.no/, http://www.theroadishome.com/, http://stylezebra.vixen.no/, http://ingamageli.blogg.no/, 
http://martinefimland.blogspot.no/, http://awildsoul.blogspot.no/, http://somniare.blogg.no/

 

enkelte av disse blogger sjeldent eller aldri, og det er trist, for de fleste av disse har jeg lest i flere år. det er sju vidt forskjellige blogger, men de er favorittbloggene mine fordi de skiller seg ut i mengden. og selv om noen av de sjeldent blogger, så er det bare å se litt i arkivet for å hente inspirasjon. 

men dette er bare en brøkdel. telte nettopp hvor mange blogger jeg følger på bloglovin og det ble nøyakting 190. noen av dem har sluttet å blogge, men jeg lever i håp om at de en gang begynner igjen. uansett, det er nok en del? vet ikke hva som er normalt, haha.


yndlingsbok? hvorfor?

blir nok beatles av lars saabye christensen (selv om sannheten er at jeg har en haug av favorittbøker). grunnen er fordi den er så vanvittig bra skrevet, beskrivelsene gjennom hele boka er fantastiske. det er en bok jeg kommer til å lese igjen.

hvor vil du reise?

afrika, afrika, afrika. marokko, kenya, sør-afrika, madagaskar. for ikke å snakke om victoria falls i zimbabwe, oh my (google it).  et annet reisemål som virker helt insane er galapagosøyene. tror jeg skal bli biolog. har skrevet et lite innlegg om reise faktisk, so stay tuned.

hvorfor vil du reise?

forid jeg vil lære, feile, oppleve, fotografere. eller med andre ord, leve.

hva ønsker du mest av alt akkurat nå?

å reise til afrika. seriøst, dere aner ikke.

 

 

 

hva er det aller beste du vet?

varmt sommerregn, å reise og sjokolade.

nevn 3 ting som får deg til å smile?
se over. pluss soloppganger.

hvor ser du deg selv om 8 år?

om åtte år er jeg 24 år. kanskje er jeg ferdig med å studere, som forhåpentligvis vil skje utenlands. da er jeg nok hjemme i norge igjen, har funnet meg tilrette i trondheim eller oslo, og jobber med noe spennende. jeg bor i en akkurat passe stor leilighet nokså sentralt, innredet litt sånn som dette og dette. kanskje har jeg funnet en reiselysten sjel som er glad i å lage mat (hvis ikke lever jeg nok på brunost og tørt brød) og som jeg deler livet med. enten har vi skaffet oss en dalmantiner eller så planlegger vi det. 

 

i hvilken klesbutikk handler du mest klær?
tror nok det er monki.

kan du vise favoritt sko og klessplagg?
helt ærlig har jeg egentlig ikke noen favorittklær , dessuten er jeg ingen moteblogger (selv om jeg blogger litt om klær innimellom). sorry. men jeg har et par brune skinnsko som jeg hatt i sånn 3-4 år, som har hull i sålene og burde vært kastet. det er litt morsomt, fordi stilen min for 3-4 år siden var grusom, men disse skoene elsker jeg like mye i dag som den dagen jeg kjøpte dem.
 trener du? Isåfall hva, og hvor ofte?
yes i do! jeg spiller håndball. jeg skal sannynligvis slutte snart, noe som er litt vemodig siden jeg har spilt siden 2.klasse. nå om sommeren trener vi mest kondisjon samtidig som vi har treninger i hall og spiller håndball. jeg har hatt mest egentrening i det siste pågrunn av eksamen (tar så lang ti å komme seg til de forskjellige treningsstedene + at jeg er lat, ehe). da løper jeg sånn 4-6 km (eventuelt intervaller) og tar styrke etterpå. trener gjennomsnittelig tre ganger i uken, noen ganger to, andre ganger fire.

hva kan du tenkte deg å jobbe med?
problemet mitt er at jeg vil bli så mye forskjellig. alt fra journalist til psykolog til arkitekt. eller tenkt om jeg hadde blitt marinbiolog, reist verden rundt, studert på haier og alt annet som befinner seg i havet. jeg har en tendens til å drømme stort, ser du. som regel, i de fleste situasjoner, ender jeg opp med noe stikk motsatt fra det jeg hadde forutsett i utgangspunktet. det gjelder sikkert denne gangen også.

eg lurer på om du kan gje oss nokre av dine beste inspirasjonskjelder?
jeg får inspirasjon fra det meste. musikk, mennesker på gata, tumblr, flickr, instagram, blogger (de jeg har nevnt over her++) og en fotograf som jeg har skrevet et innlegg om (som jeg sikkert publiserer i nærmeste framtid).  ellers inspirerer sangen "animal" av jenny and johnny med hver eneste gang jeg hører på den, og det har den gjort i typ 3 år. for ikke å glemme disse bildene av svømmende elefanter, fyy så fint.

 

Q/A one


bor du i oslo? hvis ikke, hvor bor du?
nei, jeg bor i Trondheim. selv om det er en nydelig by, så skulle jeg ønske jeg bodde i oslo noen ganger.

hvilken film liker du best der de verken snakker engelsk eller norsk?
the kite runner, eller drageløperen på norsk. både filmen og boka.

hva slags fotoutstyr har du?
kameraer: pentax k-x (speilrefleks) og fujifilm x10 (digitalkamera)

objektiver til pentaxen: sigma 30mm 1.4 og Tamron 18-200mm

+ en ekstern blitz til pentaxen (som er gull verdt i dårlig lys.)

that's about it. jeg har vel hatt speilrefleksen i to år nå? ikke noe eksklusivt, men det funker fjell og jeg greier meg med det.

 ditt beste fototips? 

ha det gøy og vit at du ikke trenger canon eos 5d og fem forskjellige objektiv for å ta fine bilder. bruk mobilen hvis du ikke har annet. og ha med deg kameraet overalt. (dette ble kanskje fire fototips, ehe)

hvilken linje og skole skal du gå på neste år?

thora storm, studiespesialisering med entrepenørskap. vet ikke om den linja finnes andre steder? høres kanskje komplisert ut, men det er litt som studie med idrett eller musikk. husker jeg var bombesikker på at jeg kom til å velge media da jeg startet i tiende. selv om jeg er glad i fotografering, journalistikk og sånt, så er jeg glad jeg ikke valgte media.


3 blogger du syns fortjener å være på topplisten?

dette kan virke kjempeteit, men jeg synes ikke de bra bloggene trenger å være på topplisten. hva viser den lista uansett? hvem som tjener mest penger på bloggingen? hvem som har flest sponsoravtaler? misforstå meg rett, jeg liker og leser flere av bloggene på topplista. poenget mitt er at den ikke nødvendligvis viser de beste bloggene i norge, men først og fremst de mest leste. stor forskjell.

hva er målet ditt med å blogge?

helt ærlig, så aner jeg ikke. "focus on the journey, not the destination" er det ikke det man sier? har ikke noe mål, liker bare å utrykke meg kreativt gjennom bilde og tekst, og få tilbakemeldinger på det.

 hvor skal du i sommer? 

til hove (og via oslo på vei dit), til praha, en snartur innom københavn og garantert et par turer på hytta. kanskje det dukker opp noe uforutsett også, hvem vet. jeg skal være mest hjemme, men jeg tror det blir en veldig fin sommer!


har du noen ting du vil gjøre før du dør?

dra til afrika og eie en dalmantiner.

 

hvem sier folk du ligner mest på i familien?

det har faktisk forandret seg fra år til år. har tydeligvis lignet på både mamma, pappa, søsteren min, gammeltanta mi, og det ene søskenbarnet mitt. personlig synes jeg ikke at jeg ligner på noen av dem.

hvilken film kan både få deg til å grine og le?

griner sjeldent av filmer, og i tillegg ser jeg alt for lite film. den eneste filmen jeg har grått av er the last song, og det er typ tre-fire år siden, haha. å le av filmer derimot, det er ganske lett.

 har du noen du ser opp til og hvorfor?

nei, egentlig ikke. ikke en spesiel person.

 

skulle du kunna tipsa om några norska fotobloggar?

http://blomsterfeenhanna.com/

http://fridaxiang.blogg.no/

http://utnephoto.com/

de fleste fotobloggene jeg leser er enten svenske eller fra et annet land, men her er noen fine.

 

er du flink til å ta vare på små øyeblikk?

det vil jeg si. er veldig bevisst, kanskje litt for bevisst på å ta vare på små hverdagsgleder.

vil du si at du lever eller eksisterer?
prøver så godt jeg kan å leve. mislykkes noen ganger, spesielt når jeg har mye og gjøre, noe jeg har hatt i det siste. dere vet, skole. men nå som sommeren er her skal jeg bli mye flinkere til å leve.


//part 2 kommer senere. 

rafting (+q&a)i dag dro hele klassen på fjord-rafting, noe som var skikkelig gøy. vi kjørte i nesten 100 km/t over trondheimsfjorden, fikk sjøvann i ansiktet, grillet, ble plaget av innpåslitne måker, spilte slåball og slappet rett og slett av før trekningen til muntlig eksamen i morgen.

siden jeg kommer til å bli opptatt de neste dagene, tenkte jeg å ha en spørsmålsrunde. lenge siden sist! kanskje jeg har fått noen nye lesere siden den gang også, hihi. så spør i vei, om reise, klær, foto, trening, bøker, mine planer for høsten, eller noe helt annet. komentarfeltet er deres.

newhi! had the idea of writing in english because of my exam next week. does it sound ok? then i can blog and practice english at the same time! sort of, haha. anyway, as you can see i've bought some new english books. not because of the exam, but mostly because i love reading. i also found this gorgeous skirt; perfect colour, perfect material, perfect details. oh my, i love it. well, that's enough materialism for today, haha.
i hope all of you are enjoying the spring, despite the stress with school and so on. somehow i feel like the spring is the shortest season, and it's sad, because it's so beautiful. and so are you! i appreciate every single comment. you're the best.

 

yesssskom opp i engelsk skriftlig, og er egentlig ganske fornøyd med det. det betyr at jeg skal på skolen én dag neste uke når resten har matte- og norskeksamen, heeerlig. hva kom du opp i?

yesterday

søndagen gikk til bursdagsfeiring, og deretter supergod pizza med familien. hadde på meg en enkel bluse og den mest komfortable buksa noensinne (seriøst, går heller med den enn joggebukse). god mandag, alle fine!

vinyl & vintagemars? vår? her er det storm og umulig å plassere en fot utenfor døra uten å bli gjennomvåt. sprang gjennom byen mens vinden reiv i hetta og buksene klistra seg til huden. til gjengjeld fant jeg tidenes vintage-skatt på weekday og vinyl x2 , så kan vel ikke klage.

i dag har også verdens aller beste mamma bursdag, loveu 

my vacation

lesing. soving. bytur. litt nye klær. en ny bok. musikk. serier. film. gode middager. litt trening. baking. og fremfor alt: jeg har slappet av, senket skuldrene og tatt livet med ro. akkurat det jeg trengte. Hvordan har din ferie vært?

run

tror overraskende nok jeg ikke har nevnt det før, men jeg trener håndball 3-4 ganger i uka. det er bare ikke min greie å blogge om trening og sånt. uansett, disse skoene kjøpte jeg i dag (pluss litt andre treningsgreier), looove them. 

forresten; tusen takk for alle tilbakemeldingene i forrige innlegg! 

thumbshar byttet noen bursdagsgaver og endte opp med så mange fine ting. har brukt lørdagskvelden til å ha skins-maraton med meg selv. har fått åtti følgere på bloglovin og en blogganbefaling fra fine guro. fortell meg noe du synes er fint for tiden.

reasons x 5

har mange grunner til å smile for tiden. en. toppkarakter i nynorsk og engelsk. to. ny musikk, young the giant og josè gonzales. tre. en superfin veske/clutch jeg vant på bloggen til Weronkia som hun hadde laget selv. fire. eplebiter med kanel, enkelt og supergodt. fem. snart helg.

12/13


bilder fra desember i fjor.


et nytt år er rett rundt hjørnet. har forandret meg helt utrolig mye siden i fjor på så mange forskjellige måter. stilen min, tankegangen min, bildene mine, drømmene mine. men året som har gått har faktisk vært utrolig bra. det er litt skremmende for fort tiden går, men jeg ser fram til 2013. jeg gleder meg till til å begynne på vgs, til å få en forandring, en ny start. i kveld skal jeg feire sammen mine to beste venner og deres familier, og det blir nok veldig bra. snakkes i 2013!

xskal tilbringe morgendagen og 1.juledag hos mormor, noe jeg tror blir veldig fint. så til neste gang vi sees synes jeg dere skal gi en ekstra klem til alle de som er rundt dere. god jul!

heels


startet den etterlengtede jueferien i byen med fineste marte. kom hjem lykkelig.

almanac

vant en personlig almanakk på maria sin blogg for en stund siden! den kom i posten i forrige uke, love it.

answers 3

hva skal du søke på VGS? har tenkt på media og studiespesialiserning, tror det blir sistnevnte.

hva plager deg mest? når folk er så utakknemlig, og dømmende.

fortell om din største drøm. har så lyst til å gi ut en bok en gang. aner ikke om hva, men det er iallefall en stor drøm. 


hva ønsker du deg til jul? penger! kreativt.

hvor lenge har du blogga tilsammen på de bloggene du har hatt? nesten 3 år på tre forskjellige blogger. tiden flyr.

hvordan vil du beskrive stilen din? veldig forskjellig fra dag til dag, vil egentlig ikke si at jeg har noe spesiell stil. er veldig glad i mørkeblått, grått, og generelt ganske dype, mørke farger. har en greie for krager også.

hva er best med vinteren? jula og bursdagen min. og det å krype under et pledd med en varm kopp,ullsokker og høre det gnistre i peisen.

yndlingsfag på skolen? engelsk og samfunnsfag.

hvor vil du bo i framtida? ønsker å bo i england eller stockholm mens jeg studerer, men vil nok alltid føle at trondheim er hjemmet mitt.

hva tenker du når du fotograferer? vet ikke helt om jeg tenker i det hele tatt. er nok ganske konsentrert og ser etter detaljer.hva gjør foto med deg? jeg får en slags mestringsfølelse og glede når jeg ser at jeg utvikler meg. har noen bilder tatt for 4 år siden, var såå fornøyd, nå ler jeg.

hvor gamle leserer har du? de fleste er vel på min alder pluss minus?

hvor mange bilder tar du til outfitene? veldig forskjellig. alt fra 10-70.

hva hadde du gjort med 100 røde ballonger?  jeg hadde festet de på skoletaket. går nemlig på en utrolig stygg skole.

hvilke bilder liker du best å ta? (natur, macro, portrett osv) om du liker best portrett, vil du helst ta av andre eller deg selv? hvorfor? er veldig glad i å ta portretter, spesielt av barn. de er så uvitende, skjønne, og jeg bare elsker å ta bilder av dem. de fineste portrettene er de som ser litt effortless (kommer ikke på det norske ordet) ut. jeg liker ikke bilder der alt er satt opp i et studio, at alle instillingene er perfekte på prikken, hvert eneste hårstrå er kammet og hver en pore er redigert bort. jo mer naturlig, jo bedre, synes jeg.

hvilken linje/ skole vil du aller helst begynne på til høsten? tenker studiespes. på katta, men er usikker.

hvor lenge har du tatt bilder?
siden 2009, hadde et gammelt, elendig digitalkamera. men et av favorittbildene mine har jeg tatt med nettopp dette kameraet(under).


hvilken sang kan du høre på inn i evigheten uten å bli lei? nirvana - smells like teen spirit og bon iver - skinny love. 

største frykt? å miste. å miste det som betyr mest for meg.

answers 2

Soundtrack til livet ditt? oi, den er vanskelig. må nesten velge noe av paramore, siden de var det første favorittbandet mitt og har betydd mye for meg. "looking up"? aner ikke.

Hva har formet deg mest i livet?
å miste en av de som står deg aller nærmest veldig brått. har lært å aldri ta noe for gitt. har aldri nevnt dette før, og vil helst ikke si så mye om det.

Når begynte du å skrive?
i 2009 eller noe. lagde en bruker på noe som heter skrivebua.no, og dette stedet har all æren for lysten min og utviklingen min innen skriving. legger ikke ut tekster der lenger, savner det skikkelig.

Det du er mest takknemlig for, bare akkurat for øyeblikket?  
for at jeg har verdens beste venner.Vil du si du er innadvendt eller utadvendt?
er nok ganske innadvent bortsett fra når jeg er med mine beste venner.

Hva er din drømmejobb? journalist. 

Hvordan ser det perfekte liv ut for deg? bor sammen med mr. right i et hus med hvite vegger, mørkt, gammelt tregulv, høyt under taket og store vinduer. fylte bokhyller og interiøret akkurat som jeg vil ha det. han er en handyman og råflink til å lage mat, mens jeg er journalist slæsh forfatter og tar bilder litt innimellom.

Stilikon? aner virkelig ikke. plutselig ser jeg noen på gata og blir skikkelig inspirert, så det er ikke en spesiell.Hvis du kunne dratt hvor du ville akkurat nå, hvor ville du dratt? på safari i afrika. 

Hvem ser du opp til?  mamma.

lager du gratisdesign? nei, sorry. designet mitt har jeg prøvd og feila meg fram til.

hmm, hva slags musikk liker du å høre på? angus & julia stone, arctic monkeys, the black keys, bombay bicycle club, bon iver, coldplay, daughter, feist, fink, florence & the machine, jenny and johnny, kings of leon, kråkesølv, lana del rey, lykke li, matt corby, melissa horn, mumford & sons, nirvana, of monsters and men, pink floyd, red hot chilli peppers, the shins, the strokes, two door cinema club, the xx. variert, altså. (har garantert glemt noen.)hva vil du bli når du blir stor?
journalist/forfatter eller jobbe innen media, film og tv.

nevn tre-fem ting du liker ved deg selv. øynene mine, at jeg ser de små fine tingene og øyeblikkene, at jeg har alltid orden på ting.

har du søsken? verdens bezte storesøster, pernille!


Kvar finn du inspirasjon når den blir heilt vekke? da leter jeg i blader, tumblr, hører på gamle favorittsanger, leser en fin bok eller en blogg som jeg vet har mye fint.

hvor ser du for deg at du er om 10 år? er nok ferdig med hva enn jeg kommer til å studere, kanskje i Stockholm, bor for meg selv (eller en fin en) i en liten leilighet.

answers 1

innsjø eller hav? hav.

hvor henter du inspirasjonen din fra? blogger, tilfeldige mennekser på gata, reiser, soloppganger. det meste egentlig.

favorittfarge? mørkeblå.

hvilke blogger mener du er verdt å lese? ingamageli. hun blogger sjeldent desverre, men ta en titt i arkivet. tekstene hennes, bildene, stilen, jenta, åh insprirasjon. nirrimi er det en selvfølge at man må lese, tekstene og bildene hennes gjør meg måløse. (kunne nevnt titalls andre også)hva får deg til å le uansett hva? the big bang theory. eheh.

smiler du til fremmde? ja, prøver å gjøre det så ofte som mulig.

hva var bra med dagen din i dag? iskaffe og favorittskjerfet mitt.

planer for den nærmeste fremtiden? bestemme meg for vgs, kjøpe julegaver og smile.

favorittdrikke? te og vann.hvor redigerer du bildene dine? photoshop cs5. bruker omtrent bare curves, da.

er du en spontan person, eller er du en som planlegger alt til punkt og prikke? litt begge deler, tror jeg. er en som liker å ha orden på alt mulig, men noen ganger er jeg spontan.

beste med å ha blogg? og det verste? kommetarene deres er absolutt det beste! det værste er at det tar en del tid, og at jeg blir skikkelig frustrert hvis jeg ikke vet hva jeg skal legge ut. er forferdelig nøye på hvillke bilder jeg skal ha, i hvilken rekkefølge osv.lever du i nået, i fortiden, eller fremtiden? hvorfor? prøver så godt jeg kan å leve i nåtiden og verdsette de små øyeblikkene så godt jeg kan. hvis du skal tenke på det som har skjedd eller skal skje, så tror jeg det er vanskelig å se de små tingene som kan få deg til å smile. du glemmer hva som er viktig. 

hva er det beste du vet?  å sovne til regnet, å reise, å få noen til å smile og soloppganger.

hvorfor er bloggen din så bra og fin? åh, du er fin!beskriv en vanlig dag i martines liv. jeg står opp, kommer på skolen, venter på lunsj, spiser lunsj, holder ut noen timer til, drar hjem, spiser, drar på trening, kommer hjem, gjør lekser og legger meg. interessant, eller hva?

beskriv deg selv med tre ord. selvstendig, stille og lat.

hvilke blogger leser du? alt for mange, ca. 100. mest fotoblogger.

sommer eller vinter? sommer.vår eller høst? den er veldig vanskelig, men tror det blir vår.

eeen eneste favorittsang for tiden?  daughter - smoother.

hvilken bok er din yndlingsbok? the hunger games-triologien, drageløperen og the perks of being a wallflower. det ble fem, det.

hvilket kamera bruker du? pentax k-x og objektivene sigma 30mm 1.4 og tamron 18- 200 mm, og en ekstern blitz. ikke de store greiene, men det funker.

(har del 2 og 3 på lager også)

frågor
(fra oktober)

har lite på hjertet, så setter igang en spørsmålsrunde. be creative!

adventurejeg bruker tiden til å nyte det som er igjen av sommeren. jeg har nemlig noe fint å se fram til, london! så hvis noen har tips om hva man burde få med seg der, tell me!

forresten, still meg spørsmål her. hvasomhelst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

martine

martine

20, Trondheim

januarbarn som liker å lese bøker, skrive og fotografere. og prøver å blogge om akkurat det. reisebilder blir det også med jevne mellomrom. instagram: martineol

hits