martine.
nitten år. trondheim.
foto, skriblerier.

Q/A one


bor du i oslo? hvis ikke, hvor bor du?
nei, jeg bor i Trondheim. selv om det er en nydelig by, så skulle jeg ønske jeg bodde i oslo noen ganger.

hvilken film liker du best der de verken snakker engelsk eller norsk?
the kite runner, eller drageløperen på norsk. både filmen og boka.

hva slags fotoutstyr har du?
kameraer: pentax k-x (speilrefleks) og fujifilm x10 (digitalkamera)

objektiver til pentaxen: sigma 30mm 1.4 og Tamron 18-200mm

+ en ekstern blitz til pentaxen (som er gull verdt i dårlig lys.)

that's about it. jeg har vel hatt speilrefleksen i to år nå? ikke noe eksklusivt, men det funker fjell og jeg greier meg med det.

 ditt beste fototips? 

ha det gøy og vit at du ikke trenger canon eos 5d og fem forskjellige objektiv for å ta fine bilder. bruk mobilen hvis du ikke har annet. og ha med deg kameraet overalt. (dette ble kanskje fire fototips, ehe)

hvilken linje og skole skal du gå på neste år?

thora storm, studiespesialisering med entrepenørskap. vet ikke om den linja finnes andre steder? høres kanskje komplisert ut, men det er litt som studie med idrett eller musikk. husker jeg var bombesikker på at jeg kom til å velge media da jeg startet i tiende. selv om jeg er glad i fotografering, journalistikk og sånt, så er jeg glad jeg ikke valgte media.


3 blogger du syns fortjener å være på topplisten?

dette kan virke kjempeteit, men jeg synes ikke de bra bloggene trenger å være på topplisten. hva viser den lista uansett? hvem som tjener mest penger på bloggingen? hvem som har flest sponsoravtaler? misforstå meg rett, jeg liker og leser flere av bloggene på topplista. poenget mitt er at den ikke nødvendligvis viser de beste bloggene i norge, men først og fremst de mest leste. stor forskjell.

hva er målet ditt med å blogge?

helt ærlig, så aner jeg ikke. "focus on the journey, not the destination" er det ikke det man sier? har ikke noe mål, liker bare å utrykke meg kreativt gjennom bilde og tekst, og få tilbakemeldinger på det.

 hvor skal du i sommer? 

til hove (og via oslo på vei dit), til praha, en snartur innom københavn og garantert et par turer på hytta. kanskje det dukker opp noe uforutsett også, hvem vet. jeg skal være mest hjemme, men jeg tror det blir en veldig fin sommer!


har du noen ting du vil gjøre før du dør?

dra til afrika og eie en dalmantiner.

 

hvem sier folk du ligner mest på i familien?

det har faktisk forandret seg fra år til år. har tydeligvis lignet på både mamma, pappa, søsteren min, gammeltanta mi, og det ene søskenbarnet mitt. personlig synes jeg ikke at jeg ligner på noen av dem.

hvilken film kan både få deg til å grine og le?

griner sjeldent av filmer, og i tillegg ser jeg alt for lite film. den eneste filmen jeg har grått av er the last song, og det er typ tre-fire år siden, haha. å le av filmer derimot, det er ganske lett.

 har du noen du ser opp til og hvorfor?

nei, egentlig ikke. ikke en spesiel person.

 

skulle du kunna tipsa om några norska fotobloggar?

http://blomsterfeenhanna.com/

http://fridaxiang.blogg.no/

http://utnephoto.com/

de fleste fotobloggene jeg leser er enten svenske eller fra et annet land, men her er noen fine.

 

er du flink til å ta vare på små øyeblikk?

det vil jeg si. er veldig bevisst, kanskje litt for bevisst på å ta vare på små hverdagsgleder.

vil du si at du lever eller eksisterer?
prøver så godt jeg kan å leve. mislykkes noen ganger, spesielt når jeg har mye og gjøre, noe jeg har hatt i det siste. dere vet, skole. men nå som sommeren er her skal jeg bli mye flinkere til å leve.


//part 2 kommer senere. 

Supert bra svart :)
Supre svar! Veldig gøy å lese :) Du kan virkelig glede til til Hove! Ikke bare er det mange bra artister som skal dit, men det er også så utrolig fint på Tromøya og i Arendal (må bare skryte litt av hjemmestedet mitt :P)
du er flink til å svare, du.
Sigrid: takk! og ja, jeg gleder meg utrolig mye. jeg har vært på hove før og det er veldig fint både i arendal og på tromøya, det har du rett i!
ååh du bør definitivt reise til afrika, det er en rå opplevelse! :D (skriv en sånn fin reiseguide fra praha da, skal dit selv i slutten av ferien :D)
åh så fine og gode svar c:
veldig bra og fyldig svart!!
Bra svart! :D
bra svart!
for en fin og gjennomført blogg!
ååå du skriver/svarer så fint på alt!!

martine

martine

20, Trondheim

januarbarn som liker å lese bøker, skrive og fotografere. og prøver å blogge om akkurat det. reisebilder blir det også med jevne mellomrom. instagram: martineol

hits